Content voor Ingelogde Gebruikers

Detachering, waarom kiezen bedrijven er voor?

Detachering of detacheren, je hebt er waarschijnlijk al wel eens van gehoord. Maar wat is detachering precies en waarom kiezen bedrijven voor detachering?  

Detachering betekent dat je personeel inhuurt van een ander bedrijf. Deze gedetacheerde werknemer heeft een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst met het detacheringsbureau en staat dus niet bij jou op de loonlijst. Met detachering kun je flexibel, snel en op maat capaciteit opschalen. Zo heb je de kennis en expertise die je zoekt; direct inzetbaar, direct productief, voor de periode die jij nodig hebt.  

Wanneer kies je voor detacheren?

Detacheren is in veel situatie een goede oplossing. Bijvoorbeeld wanneer je voor een korte periode extra capaciteit nodig hebt of wanneer je specifieke expertise nodig hebt voor een bepaald project.  Situaties waarin bedrijven voor detachering kiezen zijn bijvoorbeeld: 

  • Het opvangen van zwangerschapsverlof; 
  • Extra ondersteuning tijdens drukte 
  • Ziektevervanging 
  • Specifieke expertise nodig voor een bepaald project 
  • Een tijdelijk personeelstekort opvangen 

De voordelen van detacheren

Flexibiliteit.
Eén van de voordelen van detachering is de flexibiliteit. Doordat je personeel voor een bepaalde periode inhuurt zit je niet vast aan langlopende arbeidsovereenkomsten. Is de piek van de drukte voorbij of een groot project afgelopen? Dan kun je eenvoudig afschalen zonder dat je aan langlopende contracten gebonden bent. 

Snel hoogopgeleid en deskundig personeel
Een ander belangrijk voordeel van detachering is dat je eenvoudig en snel aan hoogopgeleid en deskundig personeel kunt komen; Een traject dat normaalgesproken veel tijd kost. Het personeel dat je van een detacheringsbureau aanneemt heeft vaak al veel ervaring opgedaan bij de verschillende bedrijven. Je hebt dus direct inzetbare kennis in huis. 

Minder risico
Verder loop je als organisatie ook minder risico. Doordat het detacheringsbureau meestal de werkgever is, lopen zij ook de werkgeversrisico's zoals loondoorbetaling bij ziekte of ontslagvergoeding bij ontslag.  

De nadelen van detachering

Elk nadeel heb zijn voordeel, elk voordeel heb zijn nadeel. Zo ook bij detachering. 

Hogere kosten
Met leválás  Ben je meer geld kwijt dan bij personeel in dienst. Dit omdat je bijvoorbeeld betaalt voor de dienstverlening van het detacheringsbureau, maar ook omdat het vaak gaat om specialistisch en hoogopgeleid personeel dat continu bijscholing nodig heeft.  

Minder betrokken bij je bedrijf
Detacheerders weten dat ze tijdelijk bij het bedrijf zitten. Vaste collega's weten ook dat de nieuwe collega er tijdelijk zal zijn. Dit kan ervoor zorgen dat ze hun collega's en de cultuur van het bedrijf minder goed leren kennen. Daarnaast krijgen ze ook vaak een relatief hoog salaris, vaak hoger dan de vaste medewerkers. Dit kan gevoelig liggen. 

Dus, waarom kiezen bedrijven voor detachering?

Omdat detacheren een effectieve manier is om snel de juiste, hoogopgeleide en gekwalificeerde professionals in te huren die direct inzetbaar zijn voor de periode die jouw organisatie nodig heeft. 

Heb je snel extra capaciteit nodig of zoek je specifieke expertise voor een project? Neem dan kapcsolat találkozott on op. Wij vinden de kandidaten die precies bij de functie en je organisatie passen. Zo heb je de kennis en expertise die je zoekt; Direct inzetbaar, direct productief, voor de periode die jij wilt. 

 

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Görgetés naar boven