Content voor Ingelogde Gebruikers

Zo verhoog je de productiviteit van je medewerkers

Zo verhoog je de productiviteit van je medewerkers

Productiviteit! Será que vamos datar o Niet allemaal? Lekker efficiënt aan de bak zijn, bergen werk verzetten en alles op tijd af. Klinkt goed hè? Productiviteit is niet alleen goed voor de organisatie maar ook voor haar medewerkers.

Bij 'productiviteit verhogen' denk je waarschijnlijk meteen aan nog harder werken. Maar, dat is (gelukkig) niet altijd zo. Productiviteit draait net zo goed om het beter inzetten van je middelen en de medewerkers.

Maar hoe zorg je nou voor productiviteit? En wat kun je doen om de productiviteit van jouw medewerkers te verhogen? Ajudar a je.

Productiviteit kan niet zonder...

Werkgeluk, tevreden medewerkers, een goede sfeer en voldoende diversiteit. E daar kan je als organisatie een flink steentje aan bijdragen. O seu objectivo é produzir os seus produtos.

1. Zorg voor een goed samengesteld team

Trabalhou em equipa com o talento individual da van. Zoals Michael Jordan eens zei: Talento ganha jogos, mas trabalho de equipa ae a inteligência ganha campeonatos". Een goed samengesteld team, met een diversiteit aan talenten, ervaringen en persoonlijkheden zorgt ervoor dat elk talent optimaal presteert.

En mesmo sobre a equipa de dados; Het is belangrijk dat het team goed bij elkaar past, dat iedereen op zijn plek zit, dat ze goed kunnen samenwerken en dat elke medewerker een aanvulling op het team is. Let er dus in het sollicitatiegesprek op dat de kandidaat echt bij het team past.

2. Faciliteer productiviteit 

Kijk als organisatie kritisch naar zaken die je kunt optimaliseren om op die manier de productiviteit van je medewerkers een boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Processar optimizador de processos
 • Systemen verbeteren
 • Faciliteer mobiliteit en flexibiliteit
 • Automatização
 • Het inzichtelijk maken en delen van bedrijfsresultaten
 3. Investe no je personeel 

Verhoog de productiviteit van je medewerkers door te investeren in opleidingen, trainingen, coaching en begeleiding. Door te investeren in de kennis van je medewerkers, investeer je in hun inzetbaarheid en dus in hun productiviteit.

4. Stop met vergaderen  

Althans, met die ellenlange vergaderingen zonder duidelijke agenda en waarbij vrijwel de hele afdeling aanhaakt. Lange vergadersessies zonder duidelijke structuur en zonder duidelijk doel, doden de creativiteit en productiviteit van de medewerkers. Niet meer doen dus! Ga in plaats daarvan voor korte, efficiencyënte vergaderingen met een gestructureerde agenda, een duidelijk doel en en enkel bijgewoond door de mensen die er echt mee te maken hebben.

5. Zorg voor diversiteit  

Omarm diversiteit op je werkvloer! Querer dit brengt zoveel voordelen met zich mee. Verschillende estuda toneladas e dados de produtos de divertimento do mundo dos medievais. Naast dat het getuigt van maatschappelijke betrokkenheid, zijn er nog veel meer voordelen. Organisaties met een divers personeelsbestand:

 • Zijn vernieuwender
 • Zijn creatiever
 • Hebben ze concurrentievoordeel omdat ze beter inzicht hebben in wat er speelt onder de diverse klantengroepen van de organisatie
 • Trekken meer millennials aan
 • Hebben een beter werkgeversimago
 • Zijn (dus) productiever!

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Rolar naar boven