Zo verhoog je de productiviteit van je medewerkers | Hire.nl
Content voor Ingelogde Gebruikers

Zo verhoog je de productiviteit van je medewerkers 

ProductiviteitWillen we dat niet allemaal? Lekker efficiënt aan de bak zijn, bergen werk verzetten en alles op tijd af. Klinkt goed hè? Productiviteit is niet alleen goed voor de organisatie maar ook voor haar medewerkers.  

Bij ‘productiviteit verhogen’ denk je waarschijnlijk meteen aan nog harder werken. Maar, dat is (gelukkig) niet altijd zo. Productiviteit draait net zo goed om het beter inzetten van je middelen en de medewerkers. 

Maar hoe zorg je nou voor productiviteit? En wat kun je doen om de productiviteit van jouw medewerkers te verhogen? Wij helpen je. 

Productiviteit kan niet zonder…

Werkgeluk, tevreden medewerkers, een goede sfeer en voldoende diversiteit. En daar kan je als organisatie een flink steentje aan bijdragen. Dit moet je doen om de productiviteit van medewerkers te vergroten. 

1. Zorg voor een goed samengesteld team

Goed teamwork wint het van individueel talent. Zoals Michael Jordan eens zeiTalent wins games, but teamwork and intelligence wins championships.” Een goed samengesteld team, met een diversiteit aan talenten, ervaringen en persoonlijkheden zorgt ervoor dat elk talent optimaal presteert.  

En even over dat team; Het is belangrijk dat het team goed bij elkaar past, dat iedereen op zijn plek zit, dat ze goed kunnen samenwerken en dat elke medewerker een aanvulling op het team is. Let er dus in het sollicitatiegesprek op dat de kandidaat echt bij het team past.  

2. Faciliteer productiviteit 

Kijk als organisatie kritisch naar zaken die je kunt optimaliseren om op die manier de productiviteit van je medewerkers een boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • Processen optimaliseren 
 • Systemen verbeteren 
 • Faciliteer mobiliteit en flexibiliteit  
 • Automatisering 
 • Het inzichtelijk maken en delen van bedrijfsresultaten 
 3. Investeer in je personeel 

Verhoog de productiviteit van je medewerkers door te investeren in opleidingen, trainingen, coaching en begeleiding. Door te investeren in de kennis van je medewerkers, investeer je in hun inzetbaarheid en dus in hun productiviteit.

4. Stop met vergaderen  

Althans, met die ellenlange vergaderingen zonder duidelijke agenda en waarbij vrijwel de hele afdeling aanhaakt. Lange vergadersessies zonder duidelijke structuur en zonder duidelijk doel, doden de creativiteit en productiviteit van de medewerkers. Niet meer doen dus! Ga in plaats daarvan voor korte, efficiënte vergaderingen met een gestructureerde agenda, een duidelijk doel en enkel bijgewoond door de mensen die er echt mee te maken hebben.  

5. Zorg voor diversiteit  

Omarm diversiteit op je werkvloer! Want dit brengt zoveel voordelen met zich mee. Verschillende studies tonen aan dat diversiteit de productiviteit van je medewerkers verbetert. Naast dat het getuigt van maatschappelijke betrokkenheid, zijn er nog veel meer voordelen. Organisaties met een divers personeelsbestand: 

 • Zijn vernieuwender
 • Zijn creatiever
 • Hebben ze concurrentievoordeel omdat ze beter inzicht hebben in wat er speelt onder de diverse klantengroepen van de organisatie
 • Trekken meer millennials aan
 • Hebben een beter werkgeversimago
 • Zijn (dus) productiever!

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Scroll naar boven