Inhoud voor Ingelogde Gebruikers

Baan zoeken: 5 tips om te beginnen met zoeken

Misschien ben je je baan kwijt, of ben je zelf geïnteresseerd in een nieuwe baan zoeken. Het kan zijn dat je niet meer tevreden bent met jouw huidige functie, of dat de tijd is voor wat nieuws. Maar hoe begin je met een nieuwe baan te zoeken? Wij geven jou 5 tips bij het zoeken naar een baan.

Bedenk wat je wilt

Probeer eerst voor jezelf inzichtelijk te hebben waar je naar op zoek bent. Wat voor soort werk wil je doen? En bij wat voor soort organisatie wil jij werken? Denk na over wat bij jou past en waar jij jouw geluk uithaalt. Zo kun je gerichter naar een baan zoeken.

Maak een CV

Bij een baan zoeken is het belangrijk dat jouw CV up-to-date is. Pak je laptop erbij, sluit een middag op en werk aan jouw CV. Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua lay-out. Naast jouw eerdere werkervaringen is het ook belangrijk jouw vaardigheden te benoemen, de talen die je spreekt en welke certificaten en opleidingen jij hebt behaald. Zorg ervoor dat jouw CV jou als persoon reflecteert. Samen met jouw motivatiebrief is dit de eerste indruk die jij bij een bedrijf achterlaat. Dus, het kan maar beter goed zijn!

Schrijf een motivatiebrief

Natuurlijk stuur je niet dezelfde brief naar elk bedrijf. Toch is het wel handig om te beginnen met schrijven. Het is moeilijk om te beginnen met het schrijven van jouw motivatiebrief. Wanneer je vast een standaard versie hebt liggen, is de drempel minder groot om te solliciteren op een functie. De grote lijnen staan er al en je voegt eenvoudig stukken toe die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Benader een wervingsbureau

Voordat je zelf begint met zoeken, is het handig een recruitmentbureau te benaderen. Geef aan wat je leuk vindt, waar je naar op zoek bent en stuur ze jouw CV toe. Zo houden de recruiters ook hun ogen voor jou open en wordt je vanzelf op de hoogte gesteld wanneer zij een functie voor jou hebben gevonden.

Baan zoeken via LinkedIn

Een van de meest gebruikte platforms voor een baan zoeken is toch wel LinkedIn. Naast het feit dat veel bedrijven en recruitmentbureaus hier hun vacatures op posten, is het ook handig jouw eigen netwerk in te schakelen. Je kunt regelmatig jouw tijdlijn in de gaten houden op openstaande vacatures in jouw netwerk, maar ook proactief een eigen bericht plaatsen dat jij op zoek bent naar een nieuwe functie.

Wil jij een nieuwe baan zoeken en wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwste vacatures? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram of bekijk onze vacaturepagina!

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Scroll naar boven