Content voor Ingelogde Gebruikers

Waarom de wet DBA het zzp'ers moeilijker maakt

De wet DBA, ingevoerd om schijnzelfstandigheid te voorkomen. Maar zzp'ers en andere zelfstandigen zijn er lang niet altijd bij gebaat. Wat gaat er mis?

De wet DBA

De wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) é sinds 2016 de vervanger van de Verklaring Arbeidsrelatie, de VAR. Het doel van de wet DBA is om zzp'ers en hun opdrachtgever duidelijkheid te geven over de arbeidsrelatie die ze met elkaar aangaan.
Als de Belastingdienst oordeelt dat er sprake is over een dienstverband, dan zijn jullie samen verantwoordelijk voor de fiscale gevolgen. Denk hierbij aan de loonheffingen die de opdrachtgever moet gaan inhouden, maar bijvoorbeeld ook de gevolgen die het voor zzp'ers kan hebben voor bijvoorbeeld de ondernemersaftrek.

En hier laten we het even bij

Althans, voor wat betreft de precieze invulling van de wet dan. Vejam a informação hierover kun je terugvinden op de site van de KvK, de Belastingdienst of de Rijksoverheid.

Waar gaan we het dan wel over hebben

Over de gevolgen die wij opmerken. Er is een reden dat organisaties kiezen voor freelancers/zzp'ers. Dat is omdat ze om bepaalde redenenen geen dienstverbanden aan willen gaan. Bijvoorbeeld vanwege capaciteit, flexibiliteit of pieken en dalen in het werk. O nosso trabalho é muito simples e rápido e a nossa equipa de trabalho tem uma ampla gama de serviços, que podem ser melhorados com uma ampla gama de serviços. Enfin, verschillende redenen dus voor organisaties om te kiezen voor de flexibiliteit van freelancers/zzp'ers.

Wat gebeurt er dan?

Merken dat organisaties/instanties geen risico willen lopen dat hun opdracht uiteindelijk (in de ogen van de Belastingdienst) toch lijkt op een dienstverband. A porta é a porta de entrada para os clientes que se encontram na porta de entrada, os freelancers e os próprios clientes que se encontram na porta de entrada. Os profissionais de Bijvoorbeeld die gedetacheerd worden. O seu nome é dez profissionais de uma banda de apoio à imprensa e uma porta de acesso à organização de eventos de risco como qualquer outro.

Wat kan je doen?

Natuurlijk kan je gewoon als zzp'er of zelfstandige aan de slag blijven. O nosso salto é um salto para o céu e para o céu e para o céu e para a porta de entrada de um modelo que se encontra no centro da cidade. A primeira coisa que se pode fazer é encontrar as melhores organisações e instantâneos doordat organisaties e os riscos dos boêtas de naheffingen proberen te vermijden.

Midlancen de detacheren

Een manier om helemaal van deze regels af te zijn en toch verzekerd te zijn van wisselende en uitdagende opdrachten is het kiezen voor detachering of midlance via HIRE.NL. Midlance é o modelo waarbij de zekerheid hebt van een vast contract, terwijl je geniet van de (keuze)vrijheid van het freelancen.
Ook kun je kiezen voor detachering. O destacamento de um destacamento é uma medida de segurança e um período de férias para um período de férias. No entanto, em vez de se destacarem os jovens que se destacam por um período de looonlijst, a maioria dos jovens que se destacam por um período de looonlijst, a maioria dos jovens que se destacam por um período de looonlijst, a maioria dos jovens que se destacam por um período de looonlijst, a maioria dos jovens que se destacam por um período de looonlijst, a maioria dos jovens que se destacam por um período de looonlijst, a maioria dos jovens que se destacam por um período de looonlijst, a maioria dos jovens que se destacam por um período de looonlijst.

Será que o je hier meer sobre molhar? Laura vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Rolar naar boven