Content voor Ingelogde Gebruikers
Thuiswerken: Como é que a sua equipa se tornou mais forte?

Thuiswerken: equipa de jouw hoe blijft jouw gemotiveerd?

Nós deixamos entrar, op zijn zachtst gezegd, een bijzondere tijd. Een uitgebreid epistel over Corona, de ontwikkelingen en de verwachtingen, dat gaan we hier niet doen. Wel willen we je helpen om zo goed mogelijk met de huidige werksituatie om te gaan. Daarom geven we je graag tips om het teamgevoel en de motivatie van je medewerkers zo goed mogelijk te houden terwijl zij thuiswerken.

Mantenha-se em contacto

Niet alleen om een vinger aan de pols te houden, maar vooral om het contact onderling en (dus) het teamgevoel in stand te houden in tijden van thuiswerken. O pessoal está pessoalmente disponível para o efeito, e o pessoal está sempre disponível em linha. Bij Hire.nl houden wij elke ochtend een standup via Microsoft Teams. Para além disso, a nossa equipa pode ser também uma das melhores empresas do mundo. E nós temos espírito de equipa em tacto, nós fazemos uma farra de dagelijks spreken en zien (queremos e, nós somos muito bons). Dus uit bed rollen en achter de laptop springen is, op de natural beauties na, geen optie).

Ben beschikbaar

Waar je op op kantoor wat sneller bij elkaar naar binnen loopt om wat te vragen, kun je met thuiswerken een wat grotere barrière hebben. O estímulo do seu trabalho é o seu vocabulário, a campainha do seu pai e o seu pai e a sua mãe são muito bem-vindos. Plan daarnaast regelmatig één-op-één-gesprekken in. Gebruik deze gesprekken om te checken hoe het je medewerker gaat. Zo ben je op de hoogte, verlaag je de contact-drempel en versterk je het teamgevoel.

Blijf successen vieren

Want dit is juist nu belangrijker dan ooit. Vergeet daarom niet om successen te blijven vieren. E, para além disso, não podemos fazer uma viagem de férias, fazer um discurso digno, um borrego virtuoso, um "kit de sobrevivência" de um kaartje. Os nossos medewerkers voelen zich gewaardeerd, voelen de bevestiging dat ze goed bezig zijn en zullen daardoor blijer en zelfverzekerder zijn. Hiermee draag je niet alleen bij aan de persoonlijke groei, maar ook aan de collegialiteit, het teamgevoel en de betrokkenheid.

Communiceer!

Gebrekkige communicatie zorgt voor geruchten, speculaties en dus onrust. En dat is voor alle partijen slecht. Communiceer daarom regelmatig, en doe dat transparant en helder. Wees open over de ontwikkelingen binnen het bedrijf, wat (op de korte termijn) de verwachtingen zijn en welke (on)mogelijkheden jullie hebben. Wees hierbij transparant en eerlijk, zelfs als je slecht nieuws hebt of nog niet alle antwoorden hebt.

Stel realistische doelen

In deze Corona tijd ziet het thuiswerken er anders uit dan het thuiswerken voor deze crisis. Je medewerker werkt niet sporadisch, maar structureel thuis. Não se tratava de um parceiro e a sua estrutura estava a funcionar à porta da Corona. Não houve qualquer demonstração ou comportamento por parte dos nossos parceiros. Stel daarom realistische, haalbare doelen. Als jullie deze doelen en de progressie daarnaartoe dan ook nog dagelijks bespreken tijdens de digitale stand-up, dan komt dat het teamgevoel helemaal ten goede.

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Rolar naar boven