Content voor Ingelogde Gebruikers
Elogios ao trabalho, como é que isso é importante?

Elogio op de werkvloer, hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Hé jij, wat goed dat je zo geïnteresseerd bent in hoe je jouw collega's nog beter kunt laten voelen! Zo, heb jij ook gelijk een compliment in de pocket. Voelt goed hè? Het geven van complimenten aan elkaar is belangrijker dan je denkt. Wij leggen je uit waarom, wat je moet doen maar ook vooral wat je niet moet doen.

He belangrijk é a krijgen van een elogio?

Mensen willen graag eerlijk (!) horen hoe goed ze bezig zijn. Sterker nog, het gevoel van waardering is een basisbehoefte. Het geven van een compliment, liefst onverwacht, betão, persoonlijk en oprecht é daarom cruciaal. A lista de produtos para a produção de Wingeluk maar ook voor het zelfvertrouwen en de productiviteit, blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit en Universiteit Maastricht.

Mas primeiro: money matérias

Ja, laten we het vooral niet romantiseren. Complimenten geven werkt alleen als de ander een fatsoenlijk salaris krijgen. Als je onderbetaald wordt dan is dat niet te compenseren met een extra compliment hier en daar. O que é que os salares são feitos, e pode ser um elogio a um complemento crucial ao salário e ao salário.

Moeten complimenten per se afkomstig zijn van je baas?

Nee hoor. Een blijk van waardering van je collega, een (zaken)relatie of een klant zijn net zo effectief. Als ze maar persoonlijk en oprecht zijn.

Wat gebeurt er als je nooit een compliment krijgt?

Vroeg of laat breekt dit gebrek aan waardering op. En wat gebeurt er als mensen zich minder of niet gewaardeerd voelen? Juist; eles deixam de se preocupar. Ze voelen zich minder betrokken, zijn minder productief en ervaren veel veel minder werkgeluk. A primeira vez que um homem morre não é um elogio a um elogio que o faz.

Wat werkt niet?

Alles waar 'te' voor staat, werkt niet. Zo ook bij complimenten. Iedereen een schouderklop geven of alles ophemelen werkt averechts; je wilt complimenteren, niet slijmen.

Wat ook niet werkt is complimenteren om iets gedaan te krijgen: 'Je hebt dit zo goed aangepakt, wil je die andere taak dan ook mesmo oppakken? Het verliest op dat moment al zijn kracht en wordt eerder gezien als een middel om werk af te schuiven.

Hoe geef je een elogio

Natuurlijk kun je een compliment face-to-face geven, maar er zijn meer mogelijkheden om een groot of klein compliment te geven. Ook met een simpel gebaar kun je je je waardering kenbaar maken. Denk aan de klassieke highfive of -letterlijke- schouderklop (nu even lastig met 1,5 met maar you get our point), iemand meeit lunchen nemen, een sticky note met een bedankje of compliment op het beeldscherm, maar ook iets simpels als iemand een kop thee brengen als hij of zij druk bezig is geeft een gevoel van waardering.

Persoonlijk willen we extra benadrukken: chocola is altijd een goed idee (quer onze collega's lezen dit blog por furgão de slot rekening ook).

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Rolar naar boven