Content voor Ingelogde Gebruikers
Detacheren: Waarom Kies Je Er Als Professional Voor? 

Detacheren: waarom kies je er als professional voor? 

Detacheren, in een eerder blog hebben we het er al over gehad waarom bedrijven hiervoor kiezen. In het kort kiezen bedrijven voor detachering vanwege onder andere: 

Flexibiliteit
Doordat het bedrijf personeel voor een bepaalde periode inhuurt zitten ze niet vast aan langlopende arbeidsovereenkomsten. Minder capaciteit nodig? Dan kunnen organisaties makkelijk afschalen.  

Snel hoogopgeleid en deskundig personeel
De professionals van een detacheringsbureau hebben vaak al veel ervaring opgedaan bij de verschillende bedrijven. Een organisatie heeft dus direct inzetbare kennis in huis. 

Minder risico
Verder loopt de organisatie ook minder risico. Doordat het detacheringsbureau meestal de werkgever is, lopen zij de werkgeversrisico's zoals loondoorbetaling bij ziekte of ontslagvergoeding bij ontslag.  

Maar waarom als professional kiezen voor detachering?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor detachering. We leggen je graag uit wat voor werknemers de voordelen van detachering zijn. 

De voordelen van detacheren 

Detacheren: het voordeel van een kijkje in verschillende keukens
Als gedetacheerde professional doe je snel ervaring op bij veel verschillende opdrachtgevers. Je collega's, omgeving, in zekere mate je werkzaamheden en zelfs de branche wisselen regelmatig.  Soha egy unalmas pillanat! Hierdoor leer je niet alleen veel, je bouwt ook een enorm netwerk op.

Detacheren: flexibiliteit en toch zekerheid
Want als je gedetacheerd wordt, dan sta je op de loonlijst van het detacheringsbureau. Het detacheringsbureau is dus jouw werkgever. Het detacheringsbureau huurt jou vervolgens uit aan verschillende opdrachtgevers voor een bepaalde periode, maar ondertussen blijf je in dienst van het detacheringsbureau. Bij dit bureau heb je een tijdelijk of vast contract met opzegtermijn. Je hebt dus dezelfde zekerheden als wanneer je in vaste dienst bent. 

Detacheren: ruime opleidingsmogelijkheden
De meeste detacheringsbureaus zijn goed voor hun werknemers. Zo bieden ze bijvoorbeeld veel opleidingsmogelijkheden aan. Dit niet alleen om hun medewerkers tevreden te houden, maar ook om hun medewerkers nog beter te laten worden. Want hoe beter de medewerker, hoe meer tevreden opdrachtgevers en hoe meer mooie nieuwe opdrachten. 

Detacheren: de touwtjes in eigen handen
Als gedetacheerde ben je iets makkelijker baas over eigen baan, dan iemand in vaste dienst. Ten eerste kun je jezelf steeds verder ontwikkelen dankzij de opleidingsmogelijkheden die het detacheringsbureau biedt. Maar je kunt ook je eigen werkzaamheden sturen. In overleg met het detacherings bureau kun je steeds op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en zo steeds verder doorgroeien in je werk. Zo zet je veel sneller stappen dan iemand die in vaste loondienst is.  

Detacheren: Het voordeel van összefogás 
Jij hebt misschien (nog) geen enorm netwerk, het detacheringsbureau heeft dat wel! Daardoor kom je net wat makkelijker binnen bij bedrijven, ook bij bedrijven die op je wishlist staan waar je anders niet zo makkelijk tussen komt.  

Leválasztó: een hoger salaris
De arbeidsvoorwaarden bij detachering zijn goed en je salaris ligt over het algemeen hoger dan dat van medewerkers in vaste dienst. 

De nadelen van detacheren 

Elk nadeel heb z'n voordeel en elk voordeel heb z'n nadeel. Wist je trouwens dat niet Johan Cruijff, maar Willem van Hanegem de grondlegger is van de legendarische uitspraak? Különben is, mi dwalen af.  

Detacheren: het is tijdelijk
Dat weet jij, dat weet je opdrachtgever en dat weten je collega's ook. Dit kan ervoor zorgen dat je de cultuur van het bedrijf minder goed leert kennen maar ook dat je een minder hechte band met je collega's opbouwt. 

Leválasztó: een hoger salaris
Ja, dit noemden we eerder als voordeel maar dit kan ook een nadeel zijn. Zie? Elk voordeel heb z'n nadeel, aldus Cruijff. Van Hanegem. Az allebei. Enfin, je verdient al gedetacheerde medewerker vrijwel altijd een hoger salaris dan de vaste medewerkers van de organisatie waar je zit. Dit kan gevoelig liggen. 

Dus, waarom kiezen professionals voor detachering?

Omdat je via detachering snel, verschillende ervaring opdoet bij veel verschillende opdrachtgevers. Je geniet van flexibiliteit, veel opleidingsmogelijkheden en je kunt net wat sneller stappen zetten dan wanneer je in vaste dienst zit. Daarnaast kun je eigen carrière beter sturen, kom je makkelijker bij bedrijven binnen en hark je een hoger salaris binnen. Klinkt elment, toch? 

Ben jij op zoek naar een detacheringsbureau dat het beste met je voor heeft, toffe opdrachten regelt en werkgeluk plus een goede werk-privé-balans essentieel vindt? Neem dan kapcsolat találkozott ons op! Laura vertelt je graag alles over jouw mogelijkheden.  

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Görgetés naar boven