Content voor Ingelogde Gebruikers

De NVP sollicitatiecode: hoe houden wij ons eraan?

De NVP sollicitatiecode is dé gedragscode voor werving en selectie van de Nederlandse vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling (NPV). Hierin staan basisregels die bedrijven en instellingen moeten naleven bij het werven en selecteren van kandidaten. Ook wij bij Hire.nl houden ons aan deze NVP sollicitatiecode. Maar wat houdt deze code precies in en hoe houden wij ons eraan?

Het informeren van de sollicitant

Ten eerste maken we bij Hire dingen niet mooier dan dat ze zijn. De sollicitant wordt goed op de hoogte gesteld van de vacature en de bijbehorende functie. We zijn eerlijk over wat de functie inhoudt en hoe deze functie er binnen de organisatie zal gaan uitzien. We stellen je volledig op de hoogte van de procedure en houden je tijdens deze procedure up-to-date over nieuwe ontwikkelingen.

Iedereen heeft een eerlijke kans

Ten tweede geven we iedereen een gelijke kans. Onze keuze voor het voorstellen van een kandidaat is gebaseerd op geschiktheid voor de functie en niet op andere externe factoren. Mocht leeftijd een vereisten zijn voor een bepaalde functie, dan zullen wij altijd toelichten waarom dit het geval is.

We gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om

De NVP sollicitatiecode stelt ook dat het recruitmentbureau zorgvuldig en vertrouwelijk met de gegevens van de sollicitant zal omgaan. Wij vragen alleen informatie die relevant is voor het bepalen of jij geschikt bent voor de functie en we zullen nooit ongevraagd jouw gegevens doorgeven aan andere partijen. Mocht dit wel nodig zijn, dan zullen we hier altijd eerst toestemming aan jou voor vragen.

De volledige NVP sollicitatiecode

We hebben je nu een greep uit de gedragscode gegeven. Ben je geïnteresseerd in de andere regels van de NVP sollicitatiecode? Je leest de volledige code hier.

Meer weten over onze werkwijze of onze werving en selectie procedure? Neem contact met ons op en we leggen het je graag uit!

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Scroll naar boven