fbpx
Content voor Ingelogde Gebruikers

Midlance bij Hire.nl: het model waarbij je op projectbasis werkt bij verschillende opdrachtgevers terwijl je bij ons op de loonlijst staat. Bij het Midlance concept heb je de vrijheid om zelf je opdrachten en het aantal vakantiedagen te kiezen. Tegelijkertijd heb je de zekerheid en het financiële vangnet van een vast contract.

Waarom werkt Midlance goed?

Waarschijnlijk kun je je er na het lezen van de inleiding al iets bij voorstellen waarom Midlance zo goed werkt. Het is immers de perfecte combinatie van flexibiliteit en zekerheid.

Midlance in IT: de voordelen voor de professional

De belangrijkste voordelen van Midlance voor een IT-er is dat je de vrijheid hebt om zelf je opdrachten en opdrachtgevers te kiezen, terwijl je ondertussen profiteert van alle voordelen en zekerheden van een vast contract.

Houd je van flexibiliteit, vind je het fijn om steeds een nieuwe uitdaging aan te gaan en vind je het tof om projecten een boost te geven, ze af te ronden en je daarna weer vast te bijten in een nieuw project? Dan houd je waarschijnlijk ook van de vrijheid van freelancen, detacheren of het bestaan als ZZP-er. Deze vrijheden en uitdagingen vind je ook in onze Midlance constructie.

Het verschil ten opzichte van freelance is dat wij dingen regelen als verzekeringen, wettelijke en administratieve zaken en je acquisitie. Daarnaast kun je rekenen op een vast (en hoog) salaris. Ook als je ziek bent, je even geen uren draait of wanneer je opdrachtgever niet (op tijd) betaalt. Als Midlancer IT bij Hire.nl krijg je altijd je salaris.

Midlance in IT: de voordelen voor een organisatie

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor een Midlance constructie om IT-vacatures te vervullen. De belangrijkste is de flexibiliteit die Midlancen met zich meebrengt. Bij de Midlance constructie huurt een bedrijf een IT professional voor bepaalde tijd in. Hierdoor zit het bedrijf niet vast aan langlopende contracten en kunnen ze, zodra de piek voorbij is of het project is afgerond, eenvoudig afschalen.

Daarnaast heeft een organisatie direct vakkundig en hoog opgeleid personeel in huis wanneer ze kiezen voor een IT Midlancer. Dit omdat Midlancers vaak al veel ervaring bij verschillende opdrachtgevers hebben opgedaan, waardoor ze snel inzetbaar zijn en direct waarde toevoegen aan het bedrijf.

Verder loopt een organisatie ook minder (financieel) risico wanneer ze een IT Midlancer aannemen. Het Midlance bureau, Hire.nl in dit geval, dekt immers de werkgeversrisico’s zoals loondoorbetaling bij ziekte.

Midlance in IT: de oplossing voor de wet DBA

Tenslotte biedt de Midlance constructie ook een mooie uitkomst voor de problemen die kunnen ontstaan door de wet DBA. Deze wet is ingevoerd om zelfstandigen zoals ZZP-ers of freelancers en hun opdrachtgevers duidelijkheid te verschaffen over de arbeidsrelatie die ze met elkaar aangaan. Wanneer de Belastingdienst achteraf oordeelt dat er sprake is van een dienstverband, dan zijn de ZZP-er/freelancer en de opdrachtgever samen verantwoordelijk voor de (financiële) consequenties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het terugbetalen van loonheffingen.

In de praktijk zien we vaak dat organisaties dit risico willen mijden en daarom de voorkeur geven aan IT professionals die al ergens op de loonlijst staan. Bijvoorbeeld professionals die gedetacheerd worden of via de Midlance constructie aan de slag gaan.

Wil je als Midlancer aan de slag of ben je als organisatie op zoek naar tijdelijke of specifieke expertise? Neem dan contact met ons op, onze specialist Laura vertelt je er graag alles over!

Havenstraat 305
1271 GD, Huizen

Scroll naar boven