Content voor Ingelogde Gebruikers

Succession Planning: Toptalent ontwikkelen en behouden!

Je salesmanager komt je kantoor binnen. Die ene salesmanager die al 9 jaar bij je werkt, die van de hoed en de rand weet, die als medewerker binnendienst binnenkwam en zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot de salesmanager die hij nu is. De salesmanager die vrijwel elk mogelijk scenario al een keer heeft meegemaakt en afgehandeld; Die stapt nu je kantoor binnen. En niet om te vertellen over een lucratieve deal die hij heeft binnengehaald, maar om te vertellen dat hij een andere baan heeft gevonden en jouw bedrijf dus verlaat. Ох. Niet alleen vertrekt er nu een gewaardeerde collega, er vertrekt ook een bak kennis en ervaring. En die vul je niet zo makkelijk weer aan. Daar gaat een boel tijd en energie in zitten. Over tijd en energie gesproken: hoeveel tijd, energie en geld gaat het kosten om deze vacature goed in te vullen denk je? Succession planning kan je helpen deze situatie te voorkomen.

Beperk de impact op jouw bedrijf van een vertrekkend sleutelpersoon

Zorg dat je voorbereid bent op (onvoorziene) veranderingen. Мотика? Door proactief talent management toe te passen en high potentials binnen jouw organisatie te identificeren en te ontwikkelen zodat zij, zodra het nodig is, sleutelrollen kunnen overnemen.

Планирането на приемствеността е ключът към успеха

Succession planning is een strategie voor het identificeren en ontwikkelen van toekomstige leiders in je organisatie. Of simpel gezegd: toptalent erkennen, ontwikkelen en behouden. Met succession planning identificeer je de high potentials binnen jouw bedrijf. Tegelijkertijd identificeer je de sleutelrollen binnen jouw bedrijf en analyseer je welke vaardigheden en capaciteiten hierbij horen. Welke werknemers beschikken hierover? En hoe kun je deze collega's trainen, coachen en opleiden om te groeien naar belangrijke functies binnen jouw bedrijf? Maar ook: zijn er wel voldoende capaciteiten en vaardigheden aanwezig om vertrekkende sleutelpersonen op te volgen? Of moet je nieuwe talenten aantrekken.

Continuïteit = essentieel

Het succes van succession planning staat of valt bij de continuïteit. Het is geen onderdeel dat je eenmalig goed opzet en daarna geen omkijken meer naar hebt; het is een doorlopend proces. Managers uit de hele organisatie moeten continu alert blijven op de vereiste vaardigheden (want die kunnen nog wel eens veranderen) en de mate waarin deze aanwezig zijn binnen de organisatie. Daarnaast moeten zij zich doorlopend concentreren op de ontwikkeling van toptalenten. Dit betekent niet alleen dat er steeds kritisch naar de opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden gekeken moet worden, ook zijn feedbackprocessen en reflectiemomenten onmisbaar. Wanneer je je succession planning goed op orde hebt weet je zeker dat de juiste mensen op het juiste moment naar de juiste baan kunnen stromen.

Hulp nodig bij het ontwikkelen en implementeren van succession planning? Neem контакт met ons op!

Хавенстраат 305
1271 GD, Хюзен

Превъртане naar boven